Scroll Top
Hamburger met gesauteerde champignons
burgerwmushrooms-web
Porties: 4 | Bereidingstijd: 15 min | Kooktijd: 15 min
Boodschappen

600 gram rundergehakt
2 eetlepels boter
230 gram gesneden champignons
1 grote teen knoflook
1/2 theelepel zout
1 eetlepel balsamicoazijn
115 gram dungesneden Stompetoren Belegen

Bereiding

1 Maak van het rundergehakt vier hamburgers.

 

2 De boter in een grote steelpan smelten op halfhoog vuur en de champignons met knoflook en zout zes minuten sauteren, of sauteren totdat de champignons lichtbruin en zacht zijn. Azijn toevoegen en koken totdat het vocht is verdampt en vervolgens de champignonmix warm houden.

 

3 De hamburgers grillen of bakken totdat ze de gewenste gaarheid hebben. Beleggen met gesneden Stompetoren en bakken totdat de kaas gesmolten is (de kaas behoudt zijn vorm).

 

4 De hamburgers op de broodjes leggen en aftoppen met de champignonmix. Desgewenst garneren met sla, tomaat en/of rode ui.

Een opmerking achterlaten