1 kilo rundergehakt
1 middelgrote ui, gesneden
1 grote groene paprika, gesneden
3 grote tenen knoflook, fijngesneden
1 (800 gram) blik tomatenpulp
2 eetlepels chilipoeder
1 1/2 eetlepel gemalen komijn
1 1/2 theelepel zout
2 (400 gram) blikken rode kidneybonen, schoongespoeld en uitgelekt
8 tortilla’s
230 gram geraspte Stompetoren Jong Belegen
1Het rundergehakt in een grote koekenpan op halfhoog vuur bruin bakken. Zo nodig overtollig vocht afgieten. Ui, paprika en knoflook toevoegen en vijf minuten op halfhoog vuur meebakken. Vervolgens chilipoeder, komijn, tomaten en zout toevoegen. Aan de kook brengen op hoog vuur, daarna vuur lager zetten en 30 minuten laten sudderen. Af en toe roeren. Dan de bonen toevoegen en nog vijf minuten laten sudderen totdat de bonen goed warm zijn.
2 Het mengsel gelijkmatig over de tortilla’s verdelen. Met geraspte Stompetoren bestrooien en desgewenst garneren met rode ui en sla. De bodem van de tortilla’s naar binnen vouwen en zo oprollen dat de bovenkant openblijft.