Scroll Top
Broccoli bake
broccolibake
Porties: 6 | Bereidingstijd: 15 min | Kooktijd: 45 min
Boodschappen

1200 gram broccolibloempjes
5 eetlepels boter, in vijf porties verdeeld
1 kleine ui, gesneden
1/2 theelepel zout
2 tenen knoflook, geplet
3 eetlepels bloem zonder toevoegingen
360 ml melk
230 gram geraspte Stompetoren extra belegen, verdeeld in twee porties
100 gram crackertjes

Bereiding

1 De oven voorverwarmen tot 175 graden. Een grote pan met water waaraan zout is toegevoegd aan de kook brengen op hoog vuur. De broccoli toevoegen en vier minuten koken, of koken totdat de broccoli al dente is.

2 Intussen drie eetlepels boter in een middelgrote sauspan smelten op halfhoog vuur. Ui en zout toevoegen en vier minuten koken totdat de gesneden uitjes bijna gaar zijn. Knoflook toevoegen en 30 seconden koken. Al roerend bloem toevoegen en twee minuten koken onder constant roeren. Vervolgens al kloppend melk toevoegen totdat er een glad mengsel ontstaat. Onder af en toe roeren aan de kook brengen op halfhoog vuur. Vuur lager zetten en twee à drie minuten laten sudderen totdat het mengsel dik wordt. Daarna 175 gram Stompetoren erdoorheen roeren totdat de kaas gesmolten is en er een gladde substantie ontstaat.

 

3 Leg de broccoli in een ovenschaal van 24 x 12,5 x 7,5 cm. Giet de saus over de broccoli. Vervolgens de resterende twee eetlepels boter smelten en de crackerkruimels erdoorheen roeren. Kruimels en de rest van de Stompetoren over de broccoli strooien.

 

4 30 minuten bakken totdat de broccoli gaar is en de kruimels goudbruin zijn.

 

Een opmerking achterlaten