Scroll Top

Maaslander

Maaslander

Maaslander is een echt Hollandse kaas die gemaakt is van koeienmelk. De Maaslander is absoluut een favoriet van vele Nederlanders, en dat is natuurlijk niet voor niets. Je zou kunnen zeggen dat deze kaas niet alleen erg goed van smaak is, maar tevens is deze kaas ook erg vol, smeuïg en romig, en niet al te sterk of overheersend. Kortom een echte allemansvriend.

Bij Maaslander gebruiken we het allerlekkerste uit de melk.

Wat de Maaslander onderscheidt van andere kazen is een stapje in het productieproces. Deze kaas bevat namelijk nog het laagje room van de melk dat normaliter wordt verwijderd. En de toevoeging van de niet-afgeroomde melk is wat de kaas die romige smaakbeleving geeft. Ook worden Maaslander kazen minder lang gepekeld, waardoor ze minder zout zijn dan andere kazen.

Snijd er dunne of dikke plakken van om je boterham mee te beleggen, of eet hem zo uit het vuistje. Ook is deze kaas erg geschikt om te smelten. Verwerk hem dus naar hartelust in je wereldgerechten, zoals lasagna, burrito’s of ovenschotels. Of ga voor een klassieke tosti.

Onze verschillende Maaslander kazen

In ons assortiment vind je verschillende Maaslander kazen gemaakt van Hollandse weidemelk, allen 50+. Ga voor jonge kaas, jong belegen of belegen. De belegen kaas is langer gerijpt waardoor deze iets harder is en een net wat vollere smaak heeft. Ook bevat de belegen kaas minder lactose dan de jonge kaas. De smaak van de jonge kaas is iets milder en deze smelt net even wat makkelijker.

Onze Maaslander kaas verkopen wij in één stuk, welke we vacuum verpakt naar je opsturen. Doordat hij is gevacuümeerd is de kaas erg lang houdbaar; zo’n twee maanden in de koelkast. Zodra de verpakking is geopend en de kaas is aangesneden, is deze tot zo’n 4 weken houdbaar in de koelkast. Je kunt dus lang van je bestelling genieten.